Rejsetips

Oplev Toscana

Den smukkeste region i Italien anses af mange at være Toscana. Dette skyldes ikke mindst det idylliske landskab og de mange middelalderbyer, dale, vingårde og olivenlunde. Toscana er er også hjemsted for en venlig lokalbefolkning, gastronomi i særklasse, fremragende vine og verdenskendte kunstbyer.

Der er mange grunde til at besøge Toscana. Nogle folk søger kunst, andre ønsker at udforske landet. Madentusiaster og vinelskere besøger området for at nyde den lokale mad og velkendte vine. Cyklister og folk på vandreture drager ud på bjergstier og bølgende bakker. Og så er der de, som blot ønsker en solrig ferie i afslappende omgivelser.

Den hurtigste måde at komme til Toscana er med fly. Der er to primære lufthavne i Toscana; Pisa International Airport og Galileo Galilei. Dertil kommer den mindre lufthavn i Firenze ved navn Peretola. Det er også muligt at flyve til Italiens største lufthavne i Rom og Milano, leje en bil og køre til Toscana på tre til fire timer. Den mest populære og nemmeste måde at udforske Toscanas smukke omgivelser og seværdigheder er ved leje af bil.

Toscana er traditionelt set en populær destination i Italien. De primære turistmål er Pisa og dets skæve tårn, Firenze, Siena, Lucca, Cortona og San Gimignano. Vi har samlet nogle tips, så du er klædt godt på til dit næste besøg i Toscana.

1. Tag en lektion i italiensk madlavning - eller lad en kok gøre det for jer

Hvorfor ikke prøve kræfter med italiensk madlavning under din ferie? Madlavningskurser er meget populære og en skøn aktivitet med venner og familie. En lektion i madlavning er en pragtfuld mulighed for at lære mere om traditionel toskansk mad og vin. Det er også muligt at få en lokal kok til jeres villa, så I med garanti får autentisk italiensk kvalitetsmad.

2. OPLEV CARNEVALE DI VIAREGGIO

Viareggio er Det Tyrrhenske Havs perle med sin smukke sandstrand. Byen er hovedsageligt en sommerdestination, men vi kan også anbefale at besøge det årlige og traditionelle maskeoptog Carnevale di Viareggio, som finder sted i januar og februar. Karnevalet er et af de største og mest storslåede i verden, som alle burde opleve med egne øjne.

3. UDFORSK VARMTVANDSKILDER

Forestil dig dampende varmt vand, som strømmer over klipper omgivet af fantastisk natur og smukke enge. Det lyder vidunderligt, ikke? I Toscana kan du finde masser af naturlige varmtvandskilder fra Lunigiana mod nord til Val d'Orcia i syd. De er som regel gratis at benytte, og du kan besøge dem, når du har lyst, dag og nat, sommer og vinter. Man kan finde varme kilder i bl.a. Petriolo og Saturnia.

Ja, der er bestemt meget at se og gøre i Toscana. Det sværeste er næsten, hvor man skal starte. Jo mere du lærer regionen at kende, desto mere opdager du, hvor uendeligt meget Toscana har at tilbyde! Hav en god tur - buon viaggio!