Rejsetips

Mytologiske Kreta

Kreta, Grækenlands største ø, er kendt for sin mytologiske kulturhistorie, hvide bjerge og flotte sandstrande. Lokalbefolkningen på 623.000 indbyggere kalder Kreta "Megalónisos", den store ø, hvilket ikke er overraskende, da Kreta skiller sig ud som et land i sig selv langt fra Grækenlands fastland længere nordpå. Den flotte hovedstad Heraklion er ofte det første sted på øen turister sætter deres ben. Her lander næsten 7 millioner passagerer hvert år.

Kretas alsidige landskab er karakteriseret af smukke strande, antik arkitektur og storslåede bjerge. Klimaet er ret behageligt hele året rundt og tilbyder gode muligheder for sol og badning fra april til midten af ​​oktober. Højsæsonen varer fra slutningen af ​​juni til slutningen af ​​august. Kretas mange seværdigheder er let tilgængelige i bil. Det overvældende landskab skifter fra stejle kløfter til snedækkede bjerge og fra klippede flodbredder til hvide sandstrande med krystalklart vand.

Udover den betagende natur og varme er mange rejsende også fascineret af Kretas antikke og mytologiske kultur. Europas første civilisation opbyggede sit samfund her og efterlod antikke skatte og en overflod af kultur til os. Seværdigheder som de minoiske paladsbygninger og de byzantinske klostre fremviser arv fra en rig kulturhistorie. Kulturen lever stadig i bedste velgående på Kreta. Øen er blandt andet berømt for sine mange festivaler og fremragende madkultur, som lokalbefolkningen stolt holder i live. Frisk fisk og skaldyr, lokale oste og lækre olivenolier kendetegner en af de sundeste typer kost i verden. Alt dette kan nydes på de hyggelige taverner rundt på øen. Til sådanne måltider hører selvfølgelig også vine og den alkoholholdige drik Raki til. Kreta byder på en skøn blanding af varme og kultur, fra energien i de pulserende byer til roen på landet og i naturen.

Næste gang du rejser til Kreta anbefaler vi at besøge stederne nedenfor!

1. Chanias gamle bydel

Chania er en stemningsfuld by, hvor den venetianske havn udgør hjertet af den gamle by. Nyd en gåtur langs vandet, mens du beundrer den historiske arkitektur, handler i de små hyggelige butikker eller slapper af på en af de mange restauranter. Selvom Chania er meget populær blandt turister om sommeren er det stadig et besøg værd, da byen byder på så mange ting ét og samme sted.

2. PALADSET I KNOSSOS

Det arkæologiske område Knossos ligger 5 km fra Heraklion og er Kretas mest berømte seværdighed. Dette sted er rigt på myter og menes at have været centrum for den minoiske kultur allerede 2000 f.Kr. Besøgende kan få guidede ture og beundre det mægtige palads’ imponerende ruiner samt de omkringliggende rester af den oldgamle by. Nogle af de mest spektakulære fund består af vægmalerier, skulpturer og vandsystemer, som taler for den enestående minoiske kultur.

3. STRANDEN PÅ ELAFONISSI

Hvis ferien først er komplet med en spektakulær dag på stranden, så anbefaler vi den afsondrede strand på øen Elafonissi. Stranden ligger 75 km fra Chania og befinder sig i et unikt område på en lille ø med turkis vand og hvidt sand. Øen kan endda nås på fod via det lave vand. Kom gerne tidligt om morgenen, så du kan opleve det magiske område uden den store folkemængde, som støder til senere på dagen.