Rejsetips

Lissabonkysten

Portugal er Europas vestligste punkt med en smuk kystlinje på 1800 kilometer. Atlanterhavets bølger er ideelle til surfing og anden vandsport, og på stranden kan der slappes af og solbades. Portugal er også kendt for sit mangfoldige køkken, som er stærkt inspireret af de mange ekspeditioner til Asien, Afrika og Sydamerika. Dette er et fantastisk feriemål for strandentusiaster og madelskere.

Portugals hovedstad er Lissabon, som er hovedstaden i Europa omgivet af flest sandstrande. Lissabons strande strækker sig langs fire forskellige kystlinjer. Man kan vælge mellem hyggelige, familievenlige strande nær butikker og restauranter eller mere uberørte strande, som surfere ofte er på udkig efter. Lissabons vejr byder på varme og sol året rundt - fra april til september er det minimum 20 grader og ofte mere end 25 grader. Strandsæsonen varer fra maj til september.

Lissabon er dog langt mere end blot strande. Dette er en international by med uendeligt mange kulturelle seværdigheder, fremragende mad og gode vine. Sporvognen er en sjov og nem måde at få et indblik i byens mange muligheder og mærke stemningen. Hvis du har brug for lidt mere inspiration har vi her samlet fire tips.

1. Stranden

Langs jernbanen fra Lissabon til Cascais finder du flere strande, såsom Praia de Carcavelos, der er foretrukket af både de lokale og surfere, men som samtidig har gode turistfaciliteter.

Der er også Costa da Caparica, som har en 15 kilometer lang kystlinje, der kombinerer flotte strande med trendy barer.

2. Dagstur til den lille by Cascais

I Cascais finder du mindre strande og gode småbutikker. Byen er traditionelt en fiskerby, hvilket også ses i det gode udvalg af restauranter og caféer, hvor frisk fisk og skaldyr kan anbefales. En populær seværdighed er Boca do inferno, eller helvedeskæberne, som er et indløb omgivet af stejle klipper og huler. Det er nemt at komme til Cascais med tog.

3. Den gamle bydel Bairro Alto

Dette centraldistrikt i Lissabon er utroligt charmerende! Her er smuk historisk arkitektur, mange butikker, fantastiske restauranter og et livligt natteliv. Bairro Alto ændrer sig drastisk fra dag til nat. Om dagen kan du nyde kulturelle seværdigheder såsom den historiske kirke Carmo Convent. Om natten fyldes over 250 barer med festglade mennesker.

4. LISBON OCEANARIUM

Lisbon Oceanarium er Europas næststørste akvarium og verdens største saltvandsakvarium med 450 arter og 16.000 dyr. Dette er en unik mulighed for at opleve havets diversitet og dybde. Her er alt fra hajer til søheste og barracudaer.