Rejsetips

Bali - Gudernes ø

Den smukke ø Bali er et af de mest populære rejsemål i Indonesien. Dette indonesiske paradis kendt for sit tropiske landskab, vulkanbjerge og krystalklare vand er et sted som bare må opleves. Bali, også kendt som gudernes ø, ligger vest for Lombok og har 3 millioner indbyggere. Øen er en del af Sundaøerne i det malaysiske øhav. Bali har et fugtigt og tropisk klima, som byder på varme året rundt. Temperaturen er 30 grader eller derover hele året ved kysten.

Dette ferieparadis har to hovedsæsoner: Regnsæsonen fra oktober til marts og den tørre sæson fra april til september. I regnsæsonen er en stor del af dagen dog fri for regn, så rejsende kan sagtens nyde denne skønne ø. Det regner også i tørsæsonen, men dette er som regel om aftenen og natten, hvilket giver en forfriskende vind. Indonesisk og balinesisk er de mest talte sprog på øen, men mange taler også engelsk, så det er nemt at besøge øen som turist.

Bali er præget af en frodig natur og hvide sandstrande. Disse blomstrende omgivelser beskrives ofte som noget mere - Bali siges at være en stemning - en afslappende destination, som tiltrækker mange forskellige besøgende; fra adrenalinsøgende surfere til familier, der ønsker en fredelig ferie. Øen byder på utallige aktiviteter fra yoga og dykkerkurser til shopping og kultur. Hvad enten, du vælger at klatre bjerget Gunung Agun eller vil nyde den lækre skaldyrsgrill på stranden Jimbaran, kan Bali virkelig tilbyde noget for enhver smag.

1. NUSA PENIDA

Rejs fra hovedøen til et af de virkeligt afslappende paradislignende områder. De eventyrlystne kan leje en motorcykel og nå ud til de afsides strande og templer. Øen Nusa Penida er et af de bedste steder for dykkere at se klumpfisk (Mola mola) og djævlerokker (manta).

2. STRANDLIV

Balis strande byder på noget for enhver smag. De hvide sandstrande er det perfekte sted for familieferier. Den mest berømte strand i Kuta byder på en lang række af aktiviteter, mens du på stranden Jimbaran kan du nyde en rolig dag med god mad.
Eller måske søger du mere spænding? Prøv jetski, at surfe eller mange andre typer vandsport for et ægte adrenalin-kick. Hvis du er en erfaren surfer er Uluwatu stedet at besøge, mens begyndere for eksempel kan starte på Padang Padang Right.

3. PALADSET TIRTA GANGGA

Tirta Gangga siges at være en af øens smukkeste steder. Det er et gammelt kongeligt palads fyldt med vandhaver, springvand og statuer. Det kan anbefales at opleve området på cykel, så det også er muligt at udforske det omgivende landskab med rismarker og templer.