Rejsetips

Algarve - smukke strande, spektakulær natur og golfbaner i verdensklasse

Algarve er en af de mest populære turistdestinationer i Portugal. Dette skyldes ikke mindst de skønne strande, områdets rige kulturhistorie og fabelagtige golfbaner. Der er mange forskellige aktiviteter man kan tage del i som turist, f.eks. bådture, surfing og udforskning af de meget smukke huler. På nogle af bådturene er det muligt at komme tæt på områdets natur og dyreliv såsom delfiner og hvaler. Der arrangeres også cykelture i bjergene med guide. Til de der ønsker en lidt mere stille og rolig ferie er vinsmagning eller en dag på en af de flotte sandstrande altid oplagt.

Algarves bedste strande er ifølge mange i regionens sydlige del, såsom Praia da Marinha, som anses for at være en af Europas smukkeste strande. Udover de mange strande og det varme klima, så byder Algarve også på mange historiske vartegn og seværdigheder, da området har en lang historie som et internationalt handelsområde og som en port til resten af verden for opdagelsesrejsende. De mange golfbaner af høj kvalitet og forskellige sværhedsgrader skal selvfølgelig også nævnes. Vi har udvalgt tre anbefalingsværdige aktiviteter nedenfor, men Algarve har bestemt også meget andet at byde på.

1. CABO DE SÃO VICENTE

Cabo de São Vicente er et forbjerg i kommunen Sagres og med god grund et af de mest berømte historiske seværdigheder i hele Algarve. I tidligere tider troede folk, at dette var verdens ende. Det har også fungeret som et landmærke for opdagelsesrejsende og handlende fra Afrika og Amerika. De flotte klippeformationer, fyrtårnet og den fantastiske udsigt herfra tiltrækker mange turister hvert år. I fyrtårnet er også en café, hvorfra man kan nyde den fremragende udsigt. Den nemmeste måde at komme hertil er i bil, men bus er også en mulighed. Cabo de São Vicente er seks kilometer fra Sagres by og 40 kilometer fra Lagos.

2. BÅDTUR LANGS KYSTLINJEN

En bådtur langs kystlinjen mellem Carvoeiro og Benagil er en unik mulighed for at se overvældende klipper og huler. Guiderne er som regel lokale fiskere, som er gode til engelsk, og en tur tager mellem 20 minutter og én time afhængig af hvilken udbyder man vælger. Vær opmærksom på, at man oftest kun kan reservere en tur dagen inden, da det alt sammen afhænger af vejret på den pågældende dag. Bådene kan tage folk til eksempelvis Carvoeiro Beach, Algar Seco, Vale de Covo, Centeanes Beach, Calvary Beach, Benagil Beach and Marina Beach. Nogle af bådene tilbyder også frokost, som består af bl.a. grillede sardiner, salat og brød.

3. GUIDET CYKELTUR I NATURPARKEN RIA FORMOSA

En cykeltur i den smukke naturpark Ria Formosa med guide er en oplagt mulighed, hvis man ønsker en aktiv dag i et naturrigt område. Der er adskillige udbydere af disse guidede ture. De fleste starter i Faro og fortsætter på cykelstien Ecovia Litoral do Algarve langs havet og bjerge. Turen tager som regel tre timer og der er rigelig med tid til at holde pauser, tage billeder og spise nogle snacks.